Biografie

Pascal speelt al vele jaren op diverse dansscholen flamencogitaar en werkt als gitarist voor o.a. Los Hermanos, Tinto Sol en de Denise Rivera Band. Daarnaast is Pascal muziekdocent op het Zernike College.

Vanaf kinds af aan is Pascal bevlogen door de flamenco. Zo nam hij al op jonge leeftijd gitaarles en studeerde hij o.a. bij John Fillmore en Eric Vaarzon Morel. Inmiddels speelt Pascal Pascal al zo’n 15 jaar professioneel flamenco en componeert hij steeds meer zijn eigen melodieën vanuit deze stroming

Pascal studeerde Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen met als hoofdvak Muziekwetenschappen. Muziek maken en beleven is echter wat hem het meeste boeit. Hij reist dan ook regelmatig af naar Spanje om ter plekke de flamenco te ondergaan.

Tarieven Flamenco gitaarles
Pascalito flamenco gitaarles

Pascal is al vele jaren geïnteresseerd in de fusiemogelijkheden tussen de stijlen Flamenco, Latin, Jazz en Pop. Pascal speelt in diverse ensembles, zoals Los Hermanos – waarmee hij recentelijk de cd Canto del Lobito heeft opgenomen -, Tinto Sol en de Denise Rivera Band. Daarnaast speelt hij als gastartiest bij diverse gezelschappen.

Ook heeft hij veel ervaring opgedaan bij workshops van Andres Marin en Juan Triana. Pascal was van 1993 tot 2002 vaste begeleider bij de danslessen van Wil Lambrechts (oprichter Dansacademie Arnhem – flamencoafdeling). Momenteel werkt hij eveneens intensief samen met de dansdocente Ilona Monique Ali vanuit dansschool La Danse in Groningen. De laatste jaren heeft Pascal diverse workshops begeleid van o.a. Harriet IJssel de Schepper, ibia Siles de Pérez en Shoshi Israëli.