Tsigani

Het trio Tsigani bestaat uit Marita Rust, Don Hofstee en Pascal Binneweg. De naam van het trio, Tsigani, is afgeleid van het oud Griekse woord ‘Atsinganoi’. De Atsinganoi komen voort uit de Roma en worden in de volksmond zigeuners genoemd. Met afwisseling van de Spaanse gitaar, viool en jazzgitaar combineert Tsigani veelzijdige muziekstijlen uit de zigeunercultuur met invloeden uit Zuid-Amerikaanse muziek.

flamenco gitaar
Drie-koppige band Tsigani

Een combinatie van flamenco, latin en jazz

De muziek van het trio wordt gekenmerkt door een speelse mix van flamenco, latin en jazz, welke zij ten gehore brengen tijdens het geven van diverse concerten. Naast concerten, kunt u Tsigani ook boeken voor feesten en recepties waar zij kunnen zorgen voor sfeervol achtergrondmuziek. De combinatie van de muziekstijlen en de veelzijdig klanken dragen bij aan een uniek en warm geluid. In de band Tsigani speelt Pascal Binneweg samen met:

Marita Rust
De kunstzinnige Marita Rust volgde een muzikale opleiding bij zangpedagoge Gabriëlle Boré. Naast zingen houdt ze zich onder andere bezig met dansen, spelen, schrijven, schilderen, beeldhouwen en het maken van theaterkostuums.

Don Hofstee
Don Hofstee heeft deel uitgemaakt van vele zigeuner- en jazz ensembles, zoals Het Vestibule Ensemble, Mirasol, Romanesca en Zazouswing. Eveneens werkt hij mee aan theateruitvoeringen van het NNT en de Cidatel. Vanaf jongs af aan is Don bedreven in muziek en ervaren in het spelen van viool en gitaar.