Denise Rivera Latin Lounge

Sinds 2005 werkt Pascal Binneweg samen met de Spaanstalige zangeres Denise Rivera. Denise Rivera is een ware showvrouw en heeft al vele radio- en televisieoptredens op haar naam staan.

Denise Rivera is geboren in La Paz, Bolivia, en verhuisde op 8-jarige leeftijd naar Spanje. Vanaf jongs af aan wordt Denise Rivera gedreven door muziek. Tijdens haar studietijd deed ze vele optredens en speelde ze in diverse toneelstukken en musicals. Na haar studie ging ze aan de slag als presentatrice bij verschillende Spaanse televisieshows en trad ze op met haar eigen band en met verschillende grote showbands. Ook ging ze in deze tijd op diverse tournees in Spanje en Zuid-Amerika.

In 1998 verhuisde ze met haar soulmate naar Nederland, waar het avontuur weer bij het begin begon. In 2008 presenteerde Denise Rivera in het TV-programma De Wereld Draait Door haar latin-acoustic album ‘Un Nuevo Ser’. Ook was ze op de radio te horen, onder andere bij Hans Schiffers op Radio 2 en bij Giel Beelen op 3FM. Daarnaast trad ze samen op met onder andere Candy Dulfer en Cor Bakker.

Denise Rivera
Pascalito die geconcentreerd gitaar speelt

Na het uitbrengen van ‘Un Nuevo Ser’ was Denise Rivera klaar voor een nieuwe uitdaging. Tijdens haar zoektocht naar een nieuwe sound, kwam ze in 2011 in contact met jazzpianist en arrangeur Felix Degenaar uit Groningen. Hij formeerde een nieuwe band om haar heen: Denise Rivera Band. In deze band speelt Denise Rivera samen met flamencogitarist Pascal Binneweg, bassist Martijn Schuppers en Felix Degenaar op het keyboard. De muziek van de band wordt gekenmerkt door een mix van lounge, disco, funk, latin jazz en flamenco pop, ook wel ‘Latin lounge’ genoemd. In het programma Muziekcaf√© presenteerde de band hun eerste single ‘Dicen’. Dit is de eerste single van het nieuwe album dat in 2013 wordt opgenomen.

Muziekfragmenten zie: www.deniserivera.nl